#323 Szembe kell menni az árral – Gillette felkavarja a Globe-ot

cikk: 5 perc olvasás

Jól meglepett minket pár hete Austyn Gillette azzal, hogy a Globe-hoz igazolt. Ebben a rövid interjúban néhány plusz infót is elárul.


austyn-monster-children.jpg

Csörrr! Csörrr! Austyn?
Hé, mizujs?

Minden oké. És veled?
Nagyon elfoglalt vagyok.

A Globe-nál vagy épp?
Igen, már egy ideje itt vagyok.

Kerek a világ?
Igen, nagyon boldog vagyok. Nemrég lettem 30 éves, és rájöttem, hogy továbbra is olyan dolgokkal kell foglalkoznom, ami fenntartja a kreativitásomat. ehhez szoktattam hozzá magamat.

Hamarosan kijön az új cipőd, mesélj róla. Tulajdonképpen mivel foglalkzol a Globe-nál? Kezdjük először ezzel.
Nem mondhatok túl sokat. A Globe új életet szeretne lehelni a gördeszkás dolgaiba.

Szóval kaptál egy ajánlatot tőlük?
Olyasmi. Kidolgoztam egy prezentációt arról, hogy hogyan lehetne átformálni a deszkás kategóriát a Globe-nál és elfogadták.

Váó.
Ja, elég fura volt, úgy zajlott, mint egy állásinterjú. Lényegében az is volt. De nagyon jó élmény is volt. Ami igazán megérintett az a Globe elnökével, Gary Valentine-nal eltöltött ebéden hangzott el: “Nézd, nekünk a megfelelő ember kell a posztra.”

Bocs, de te máris ausztrál akcentussal beszélsz?
Igen! Hogy tetszik?

Nem rossz. Még dolgozni kell rajta egy kicsit.
Kösz. Szóval azt mondta, hogy nekik csak a megfelelő ember jöhet számításba erre a feladatra, amire én azt feleltem, hogy: “OK, rendben. Tudjuk, hogy mindkét oldalon bizonyos kompromisszumokra lesz szükség, hogy jól működjön a dolog.” Kicsit több, mint félúton találkoztak az elképzeléseink. Számomra ez azt jelenti, hogy az eddigieknél nagyobb beosztásban dolgozom majd egy cégnél és lehetőségem lesz a gördeszkával foglalkozni, hogy megfelelően elválasszam ezt a kategóriát a többitől, amivel még foglalkoznak.

Értem.
Ez egy hatalmas cég és sokak szerint össze vannak keveredve a dolgok, én pedig azon fogok dolgozni, hogy újrahangoljuk a gördeszka kategóriát a márkán belül.


2-austyn-monster-children.jpg

Korábban említetted, hogy állásinterjú íze volt a megbeszélésnek. Voltál valaha olyanon?
Láttam olyat tévében.

Izgalmasan hangzik a feladat. És akkor neked is lesz új cipő?
Igen, de csak jövő évben jön ki valamikor.

Kíváncsian várjuk.
Remek. Úgy érzem, hogy ha flow-ként hajtanék egy nagy márkának vagy pro lennék egy nagy márkánál, de nem lenne kreatív szabadságom, akkor is olyan helyzetbe hoznám magamat és másokat is, hogy új dolgok szülessenek. Ha mindenki elégedett a döntésekkel, amiket hozol, akkor senki sem beszél róluk. Szembe kell menni az árral szerintem. Én mindig is erre törekedtem.

Szuper. Alig várom már, hogy lássam, mire juttok a Globe-bal.
Szép dolog felnőni a kihívásokhoz és az ismeretlenhez. Egy évig tartott, mire idáig eljutottunk, hogy olyan megegyezés szülessen, amely mindkét félnek jó.

Gary Valentine deszkázik még?
Nem tudom. Ő egy nagyon laza arc. A nevéhez kötődik az első ausztrál 540.

Így van.
És leugrott görkorival valami hatalmas cuccról tizenéve egy Globe versenyen a (Sidney-i –szerk.) Operaháznál. (Slaughter at the Opera – 2008. -szerk.)


austyn-header-monster-children-1068x571.jpg

Arra én is emlékszem. Szóval mikor találkozhatunk az újjászületett Globe Skate-tel?
Szerintem bele telik majd egy kis időbe, míg az emberek észreveszik majd a változást, amiken dolgozunk és ez főleg a gyártásról szól. Minimum hat hónap egy év. De én is nagyon várom, hogy mindenki meglássa, miken dolgozunk.

Milyen viszonyban vagy a Globe deszkás csapatával?
Egyelőre megpróbálok beilleszkedni a jelenlegi felállásba. Most a cél az, hogy mindenkivel együttműködjünk olyan dolgokon, amikre mindannyian büszkék lehetünk és részesei akarunk lenni. Ezt próbálom most összefogni minden területen.

Értem. Mint egyfajta tanácsadói munkakör.
Olyasmi. Hetente vannak Zoom értekezleteink az ausztrál csapattal, a dizájnon dolgozunk, a cipőkön, segítek megfelelően elhelyezni bizonyos gördeszkás tartalmakat a honlapon, közreműködök abban, hogy elérjünk core deszkás boltokat, hozzávetőlegesen ez az irányvonal. Az alapoktól építkezünk. Úgy érzem most erre van szükség, hogy visszanyerjük a core shopok bizalmát, mert szerintem innen indul ki minden.

Hajrá!
Olyan helyekre próbálunk belépni, ahol az emberek friss szemmel tudnak nézni a márkára. És ehhez idő kell.

Jól hangzik. Köszönm, nem is tartalak fel. Várunk vissza.
Ti is hiányoztok. Hiányzik Ausztrália. Remélem hamarosan újra ott lehetek.


fotók: Monster Children
Az interjú a Monster Children-en megjelent írás szerkesztett változata.

Korábbi cikkünk a témában:

#305

Austyn Gillette a Globe-nál | Austyn Gillette némi mellék hajóutak után végül a Globe-nál kötött ki, ami nem is azért érdekes…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük