#557 Static I. – Static Maraton

Static - Josh Stewart
Deli Home Skateshop

Amerikában már javában zajlik a Static videók záró, 6. részének a premier sorozata. Nem tudjuk pontosan, hogy mikor lesz elérhető mindenki számára, de az már biztos, hogy nagy durranás. Ezen felül pedig kötelezően megnézendő is. Josh Stewart-ot nem is lehet megkerülni, ha Keleti Part-i deszkázásról van szó. Ő ugyanis a szellemi atyja, legfőbb filmese és szerkesztője a filmeknek. Ezért a hétköznapokat most a sorozat újranézésének szenteljük. Ez itt a Static Maraton. Első rész.

A legelső rész 1999-ben készült, de csak 2000 januárjában láthatta a közönség. Nagy visszhangja volt, valami elindult. A Keleti Part-i gördeszkázást amúgy sem dokumentálták akkora elánnal, mint a Kaliforniait, ezért mindaz, ami kijött ebből a videóból, Josh számlájára írható. Akkor még talán nem volt sejthető, de Josh Stewart a mai napig meghatározó alakja az „iparágnak”, olyannyira, hogy azóta saját gördeszka hardware és ruházat brand-je is van (Theories és szatelit márkái).

A Static videók általában meghatározó deszkások köré épülnek, több montázzsal, közös résszel és a legnagyobb gócpontokhoz köthető vágásokkal (New York, Philadelphia, Washington DC, Boston, Tampa, stb.)

A Static I.-ben a felhozatal: Jake Rupp, Forrest Kirby, Sean Mullendore, Jeff Lenoce, Joel Meinholz és Paul Zitzer.

Deli Home Skateshop

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük