#551 This Old Ledge | 1. rész | Embarcadero, Hubba Hideout, Bay Blocks

Deli Home Skateshop

videó1: 07:15 perc
videó2: 07:30 perc
videó3: 06:36 perc

Hasznos sorozatba kezdett a Thrasher Magazin. Bemutatja a leghíresebb/leghírhedtebb szpotokat San Francisco-ban. Ha eddig nem tudtad, hogy hol volt a modern street deszkázás bölcsője, vagy honnan ered a ‘hubba‘ kifejezés, itt az ideje megnézned ezeket a rövid kis dokukat.

Kezdjük a legfontosabb helyszínnel, az Embarcadero-val. Biztos láttátok már a klinker téglás, zakatolós teret a központi, C-alakú csúszóval (azóta lebontották), a lépcsőivel és gap-jeivel. Senki sem érti, hogy miért itt és miért ekkor, de innen indult ki a street gördeszkázás megújulása, innovációja az 1990-es évek elején az EMB Crew-val.

Sokszor emlegetjük, főleg skateparkokban, hogy a hábá így meg a hábá úgy. Az „eredeti” hubba ez a San Francisco-i szpot volt, ahol generációk versengtek a legújabb trükkökért. Most azt is megtudthatjuk, hogy honnan ered a kifejezés, ami kellően ‘viccesen’ hangzik egy olimpiai közvetítés során.

Több szpot is van a tengerparti részeken, amelyek szintén beírták magukat a gördeszkás történelembe. Sokan nem érti, hogy ezek a blokkok miért is vannak ott, de a lényeg, hogy számtalan híres trükksor részévé váltak az évtizedek során.

Deli Home Skateshop

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük