#502 A Nyjah csomag

videó0: 12:27 perc
videó1: 06:45 perc
videó2: 08:31 perc
videó3: 50:37 perc
videó4: 12:15 perc
videó5: : perc

Tony Hawk után talán a legismertebb deszkás Nyjah Huston. A kis rasztából lett sztár rengeteg energiát és munkát öl a deszkázásba és ehhez egy jó atlétához mérten komoly háttérország is a rendelkezésére áll. Jelenleg egy térdsérülés miatt nem látogatja a versenyeket és nincs full send sem a médiagépezet mégis terítéken tartja. A Thrasher SOTY (Skater Of The Year) biztosan hiányzik még a polcról, lehet, hogy így év vége felé már ez is a cél?

nyjah huston | bs tailslide

Friss! Miközben ez a cikk már kész volt és az utolsó símításokra várt, kijött egy újabb videó, a Need That. Next level deszkázás 12 percben. Azt számolgattam közben, hogy egy-egy trükk 3-5 másodpercig van a képernyőn. Szorozva x-szel, 12 perc. Nem is ecsetelgetem tovább…

Nézzük először a legújabb szóló részt a Shine On-t. A videót Ty Evans filmezte és vágta, az eredmény pedig önmagáért beszél. Remek (és egyben meglepő) a zene választás és elképesztő a deszkázás. Nyjah valóban más szinten tolja, akár szeretjük, akár nem. Az egyik legmegosztóbb deszkás egyben tényleg az egyik létező legtehetségesebb pro manapság.

Aztán hó elején kijött egy Rough Cut, azaz megjelent vagy meg nem jelent nyersanyagok. Ezek a videók arra jók, hogy betekinthessünk a filmezés hátterébe, a hangulatába.

Mindeközben megjelent egy majdnem egy órás doku Nyjah életéről, ezúttal a kezdetektől a Disorder-ig, azaz saját alapítású cégéig. Life On Video:

Ha már a Disorder-nél tartunk, egy rövid visszatekintés. Nyjah-t már kisgyerek kora óta első szponzora, az Element támogatta, de útjaik különváltak pár évvel ezelőtt. Egy kis szünet után létrejött a Disorder Skateboards, amely kis lépésekben halad és már kezd összeállni egy csapat. (Dominick Walker után Clive Dixon-t igazolták le a Birdhouse-tól). A cég fejlődéséről készült a The Berrics kisfilmje a Trajectory rovatban:

Nyjah valóban a rocksztárok és atléták életét éli. Ebben a kis videóban Los Angeles-i házában vezet körbe bennünket virtuálisan. Kecótúra Nyjah-val.

A fentieken felül voltak még persze ilyen-olyan összeállítások, de ez is egy fél délelőttös csomag lett. Ahogy a bevezetőben is fejtegettük, a térdsülés miatt kihagyta majdnem az egész SLS (Street League Skateboarding) sorozatot és így kicsit el is tűnt a térképről, amit valószínűleg nem engedhet meg magának. Be is indult a filmgyártás így az elmúlt hét több mainstream csatornán is csak róla szólt. Clive Dixon behúzásával pedig a Disorder is kapott egy kis rivaldafényt.

Nemsokára indul a Thrasher Magazine SOTY választása is, amihez általában ez a fajta taktika beválik, az évvégi videóözön megteszi a hatását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük