#476 Politic. A csapból is ez folyik.

videó: 07:05 perc

Valamikor korábban hasonló címmel posztoltunk egy szintén Politic. videót. Ha szó szerint vesszük, akkor valóban erről van szó, de ha a mögöttes tartalmat nézzük, akkor teljesen másról. A pár nappal ezelőtti Dave Caddo-t, most két kor- és csapattárs, Danny Reanud és Ross Norman követi egy közös részben…

De, hogy mit hablatyolunk itt mindenféle csapokról és azok jelentéseiről. Gyakran viccelődünk az angol filmcímek magyarításával. A videó Brass Tacks címen jött ki, ami szó szerint Sárgaréz csapokat jelent, de átvitt értelemben olyan alapokat, amikhez visszatér az ember. Akkor miről is van itt szó?

Danny Renaud (38) és Ross Norman (41) sem fiatalok már abban az értelemben, hogy elég régóta vannak a deszkás színen.
Ross Norman eredetileg Kalifornia-i, a híres Powell SkateZone-ban alapozott és a kor helyi nagyjain nevelkedett, de viszonylag korán csatlakozott a Florida-i társulathoz, minek kapcsán beszippantotta a Keleti Part-i világ és stílus. 2007 táján bekerült a The Last of the Mohicans videóba, de nem sokra rá eltűnt a radarról.

A Florida-i Danny Renaud 2003-ban, a Habitat – Mosaic című videójában robbant be, olyannyira, hogy később szinte elképzelhetetlen volt egy-egy Keleti-Part-i videó nélküle. 2008-ban azonban baleset érte, kizuhant egy épület kilencedik emeletéről. Túlélte és felépült, de értelemszerűen eltűnt a deszkás világból.

Talán ezért is lehet érdekes a címadás, hiszen mindkét arc, korábban megkerülhetetlenül autentikus deszkázása, most a Politic. színeiben újraéledt. És pár nappal ezelőtt, a szintén negyvense éveit taposó Dave Caddo is kapott egy részt, ő persze egy kicsit aktívabb deszkás.

Hatalmas élmény a Politic. maga, mind a színvonal, mind a mondanivaló terén.


Korábbi bejegyzéseinkből:

#472

Szpot mintázatok Dave Caddo-val

#175

Politika. A csapból is ez folyik.

#391

Politic. | Blew By You

#76

Dave Caddo | “NYC”