#424 A bő gatyák filozófiája #3

Az ezúttal már harmadik fejezetét megélt elmélkedés sorozatunkat folyatjuk a gördeszkás ruházat legközpontibb eleméről, John Shanahan-nal.

A Jenkem-en megjelent cikk szerkesztett változata.

Gatyák, gatyák, gatyák. Manapság mindenki erről beszél deszkázás közben. „Szerinted túlárazták a Big Boy-okat?” „Láttad azt a nem normálist, aki 1400$-ért akar eladni egy nacit?” „Figyeld meg, hogy visszajönnek a szűk nacók!” Nem tudom, hogy mikor szivárgott be ez a diskurzus annyira erősen a köztudatba, de szerintem a nadrág kérdés az egyik legvitatottabb téma, ha egy gördeszkás öltözködéséről van szó.
Mindannyian jól tudjuk, hogy a divatban vannak bizonyos ciklusok és most éppen a 90-es évek van terítéken, de az is borítékolható, hogy 2017 körül
John Shanahan egy kicsit felpörgette ezt a folyamatot, amikor piacra dobott pár jó trottyos farmert és susogós mackóalsót, amik igen jól álltak a DC reissue-khoz és egyáltalán a deszkázásához. Gyakorlatilag lehetetlen megkerülni őt, amikor a nadrágok fontosságáról beszélünk a gördeszkázás vonatkozásában.
Aztán 2021-ben végre ország világ megismerhette új cégét, a Pangea Jeans-t. Nem is volt túl nagy csoda, hogy a gatyákat seperc alatt elkapkodták. Felkerestük John-t, hogy meséljen nekünk a Pangea promo videóról és erről az egész nadrág témáról.


Szerinted a Pangea-n lehettek jó szpotok?
Biztosan voltak deszkázható szikla képződmények. Esetleg pár vulkán.

Miért pont nadrág céget indítottál és nem egy könnyebb utas, mondjuk smirgli vagy csavar márkát
Azért indítottam egy ruházati vállalkozást, mert őszintén szeretem a ruhatervezést. Egy jó ideje ez az egyik hobbim. Évekkel ezelőtt saját magam varrtam a nadrágaimat és csináltam egyedi darabokat. Kemény meló volt és sok kitartás kellett hozzá. Különösen, amikor a gördeszkás pályám elkezdett felívelni. De nem akartam elengedni, mert nagyon szerettem. Megpróbáltam oly módon hozzányúlni újra, hogy az ne igényeljen annyi időt (gondoltam akkor). Az is nyilvánvaló volt, hogy így egy projektben ötvözhetem a két kedvenc dolgomat a gördeszkázást és a ruházkodást. A márka elindítása egyben az egyik legnagyobb ösztönzőerőm is lett a deszkázásban.


Ki a vezető tervező a cégben? Te is tervezel vagy van aki követi az irányvonalat, amit diktálsz?
Én állok elő az összes tervvel és grafikai koncepcióval és Jayson Chacon barátom végzi a grafikai kivitelezést. Az ötleteim a túrkálók, a régi gördeszkás videók és az utcák világából merítenek. Sok minden inspirál persze. Szeretem megtapintani a dolgokat ezért sokszor megfordulok túrkálókban, antikvitásokban inspirációért. Kevés helyen van olyannyira széles választék ruhadarabokban, számos különböző anyagot meg lehet fogni, megvizsgálni a részleteket. A régi gördeszkás videók és magazinok is tele vannak ötletekkel. A napi deszkázás során is számos dolog és sokféle stílus szembe jön az utcán.

Hogyan tudsz labdába rúgni ebben a Big Boy őrületben?
Nem igazán érdekel az, hogy más brand-ekkel versengjek. Csupán szeretném kiélni a kreativitásomat és élvezni a folyamatot. Ha bejön az embereknek az szuper. Ha nem, az sem gond.


Hogy viszonyul ehhez a Bronze, mint az egyik ruházati szponzorod?
A Bronze elsősorban hardware cég! És mindenki szereti ott, amit csinálok. A DC-nél is mindenki rendkívüli módon támogatja a Pangea-t. Ilyen egy család! Szerintem ezek a márkák így mind kiegészítik egymást.

A névadás arra utal, hogy milyen őskori kinézetűek ezek a nacók?
(nevet) Nem, erre még sosem gondoltam.


Egy gördeszkás számára tényleg a nadrág a legfontosabb kérdés?
Amikor nézed, ahogy valaki deszkázik, akkora a nadrág van a középpontban. A szemed a deszkát követi, a cipőket és a gatyót. Szóval igen, kimondhatjuk.

Mit mondanál azoknak a deszkásoknak, akik szerint a bő gatyák és a pufi cipők a 90-es évek majmolása
Azt, hogy valószínűleg a 90-es évek majmolása. De, emellett egy olyan klasszikus stílus is, amely az egyik legnagyszerűbb és legegyedibb gördeszkás korszakra utal.


borítókép: Mike Heikkila
videó: Matt Andersen
bevezető: Larry Lanza
szöveg: James Lee

Előzmények:



#343

John Shanahan | Pangea Jeans

#187

A bőgatyák filozófiája 1.

#193

A bő gatyák filozófiája 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük