#227 Deszkás cipőt kézzel?

videó: 01:29 perc

A gördeszkásoknak van egy kattjuk…a cipők. Mindannyian emlékszünk olyan időkre, amikor a haverjainkkal arról filozfálgattunk, hogy melyik cipő bomba jó és melyik miért nem vagy, hogy egy bizonyos talp miért tapad jobban, mint a másik. A cipő központi kérdés a deszkázásban.

Aztán ott van a fogyasztás faktor. A gördeszkázás semmilyen más tevékenységhez sem foghatóan rongyolja le a cipőinket, ami arra ösztönöz bennünket, hogy először is begyűjtsük őket, majd idő előtt megváljunk tőlük minden szívfájdalom nélkül. Ki ne gondolkodott volna már azon, hogy hogyan is készül egy cipő?

A Village Psychic benézett a gördeszkásYuji Okura-hoz, aki kézzel csinál cipőket a Jieny Shoe Studio-ban, Brooklyn-ban. Az ötlet az volt, hogy újra életre keltsék a kultikus nagy kedvencet, az iPath Cat Shoe-ját. Yuji-nak sikerült is elkészítenie az általuk kívánt anyagokból. A szabásminta elkészítésétől a kivágáson át az összevarrásig, minden kézzel készült. Ilyen módon akár 2021-ben is birtokosa lehetsz olyan modellnek, ami már a század elején kifutott a polcokról. Ráadásul ez még egyedi is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük