#163 A Garázsország hat éve

cikk: 01:10 perc olvasás
videó: 15:10 perc

Mike Vallely karrierje még a 80-as években kezdődött, amikor felkarolta a Powell Peralta, a híres Bones Brigade szponzora. Mike leginkább azzal tűnt ki korának deszkásai közül, hogy egyedi módon ültette át a félcső deszkázás trükkjeit az utcákra. Kiváltképpen a különböző ‘plant’-eket, azaz az olyan trükköket, melyek során a félcső vagy pool szegélyén kézzel támaszkodunk meg és innen épül tovább a trükk.

A nevéhez köthető az így kialakult ‘street plant’, amely később saját cége névadója is lett. A Street Plant idén ünnepli a hatodik születésnapját, amelyről Mark Nisbet készített dokumentumfilmet.
Mike többször próbálkozott különféle vállalkozások gründolásával, több kevesebb sikerrel, de inkább kevesebbel. A Street Plant-et nagyobbik lánya unszolására indította el, aki emellett saját antikvitását viszi, marketingeli és az így szerzett tapasztalatait szívesen forgatta be egy olyan autentikus vállalkozásba, ami Apu élete álma volt.

Az egész cég a Vallely család garázsából fut, innen a neve is: Garageland, azaz Garázsország. Mike és csapata innen szórja a Paul Schmitt (PS-Stix) professzor által gyártott prémium deszkákat, gyakran minden egyes vevőnek külön-külön feliratozva, szignózva vagy éppen egyedi grip-art-tal felszerelve.

A Street Plant lapok mind tükrözik Mike egyedülállóságát a deszkás világban, ahogy folyton újabb és újabb formákkal kísérletezik. Nem épít csapatot és ha lehet nem dolgozik disztribútorokkal. Minden dizájn és ötlet egyedi, és a garázsból indul. Egy olyan családi vállalkozást vittek sikerre, amely nagyon mélyen gyökerezik a gördeszkázás szeretetében.

Korábbi cikkeink Mike Vallely-vel:

Mike Vallely a The Nine Club-ban

S-KAranTEn #14

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük