#olympix003 | Angolok, brazilok, dánok és a tokiói pálya

Az olimpia kapcsán betekintünk egy kicsit a nemzeti csapatokba és rárepülünk a tokió pályára, milyen is lesz a terep.

A britek csapata, vagyis inkább sportolói kerete hivatalosan ebből az 5 főből áll: Sky Brown, Alex Decunha, Sam Beckett, Alex Hallford és Jordan Thackary. Közülük az első olimpiára, ahol a gördeszka megjelent csupán két főt küldtek: a 12 éves Sky Brown-t és a 15 éves Bombette Martin-t. Mindkét tinédzser lány a Park szériában indul majd. Sky Brown az eddig élt legfiatalabb brit olimpiai induló.


Sky Brown és Bombette Martin indulásának bejelentése

Sky Brown és Bombette Martin indulásának bejelentése

A brazilok már jóval színesebb csapattal vágnak bele első olimpiájukba, de ők is visznek egy 13 éves lányt, Rayssa Leal-t, akit csak az instán több, mint 600 ezren követnek.


Rayssa Leal (13 BRA) útban a Tokiói olimpiára

Rayssa Leal (13 BRA) útban a Tokiói olimpiára

A dán Rune Glifberg viszont valószínűleg nem a korával fog meglepetést hozni, hanem a tapasztalatával, ő ugyanis az összes X Games játékon elindult, jelenleg 46 éves. Az alábbi beszélgetés Rune-val, ahol felelevenítik karrierje csúcsát is a 90-es évek második feléből, nem azt mutatja, hogy annyira elfáradt volna. Kora ellenére rendkívüli színvonalon deszkázik. Riszpekt.

A Word Skate Skateboarding insta oldalára számos kép és videó is felkerült a félelmetes Street és Park pályákról. A street-en hatalmas ívek vannak de nagyon rövidek, meredekek ls magasak a korlátok. A park-ról nehéz lenne véleményt mondani, akik ezekben a komplex pool-okban nyomnak, amúgy sem normálisak.

fotók: Team GB, instagram, World Skate Skateboarding

Korábbi cikkeink a témában:

#olympix001 | Ők indulhatnak a Tokiói Olimpián

#olympix002 | Yuto, Hawk, Nyjah, közvetítések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük