#259 Frank Hirata | Tentacles of destruction #classix

videó: 04:33 perc

#classic rovatunk újabb száma jelentkezik, most Frank Hirata-t rángattuk elő a Tentacles of Destruction (1994) videó részével, amiről a Chromeball interjújában elárul néhány részletet:


Chromeball Incident: “It’s a Wonderful Life.” (“Ez egy gyönyörű élet.”) Mesélj nekünk a Tentacles of Destruction részedről. Ez a film viszonylag rövid volt. Igaz, hogy a saját részedet te rendezted? A Stallion Alert rész hogy került bele?

Frank Hirata: (nevet) Még mindig megnevettet a Stallion Alert betét. Meglepetés volt, hogy belekerült. A haverom John, pro biciklis bolt. Úgy alakult, hogy lőttem róla pár felvételt egy alkalommal. Aztán bennehagytuk a részemben, szerintem vicces volt.
Szóval igen, ez a videó részem javarészt az én elképzelésem volt. Emlékszem, hogy leírtam trükkről trükkre, hogy hogy álljon össze, beleértve a közbülső részleteket, bevágásokat is. Nagyon jó érzés volt, mert úgy éreztem, hogy végre én is hozzá tehetek valami plusz kreatív dolgot az egészhez.
A cím egy Failure dal, amit felhasználtunk a részhez. Véletlen egybeesés az egész hangulattal, amit sugallni akartam. Akkoriban erősen érezhető volt a fogyasztói társadalom hatása, amelyet a szimbolizmus segítségével szerettem volna bemutatni. Azt, hogy szerintem min ment keresztül Amerika. Ahogy pl. a hangyák körülzsongják a pénzt, annyira a siker körül forgott minden.
A Thrasher is beválasztotta az év legjobb részei közé, ami egy jelentős dolog és ez is azt sugallta akkoriban a számomra, hogy jó úton járok.

Így utólag úgy gondolom, hogy jobb átadni másoknak a videórészeink szerkesztését és megengedni azt, hogy úgy mutassanak be bennünket, ahogy ők látják. Ez sokkal egységesebb képet mutat ha az ember karrierjének egészét nézzük. Valamit megtanultam az évek során, méghozzá azt, hogy ha nagyon szétaprózódunk és nagyon az aktuális benyomások vezérelnek, akkor ezek a kreatív elképzelések hosszú távon nem biztos, hogy olyan jó összképet adnak.


Thomas Campbell.png

fotó: TWS, Dave Swift, Thomas Campbell

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük