#386 The Grind | Fabiana Delfino

videó: 03:23 perc

A profi gördeszkás élet könnyen felőrölheti az emberfiát, pláne ha az éppen lány. Egyik szerkesztőségi kedvencünk, a Santa Cruz pro Fabiana Delfino vall mindennapi kihívásairól ebben a rövid videóban.
(A cikk a Monster Children-ön megjelent írás szerkesztett változata.)


Hiszitek vagy sem, a pro gördeszkás élet elég nagy kihívás. Nőként pro deszkásnak lenni pedig még ennél is nagyobb.

A Florida-i Fabiana Delfino-nak nem volt könnyű betörnie a gördeszkás iparba. Abban az időben a lány gördeszkásokat leginkább kinevették a skatepark-okban, de ő állta a sarat és a saját szabályai szerint kezdett játszani még akkor is, ha ő volt az egyetlen lány a parkban. De az adott körülmények kemény deszkást faragtak belőle, mert saját magát és a trükkjeit is a fiúkhoz kellett mérnie.



“Emlékszem, amikor elkezdtem skatepark-ba járni, hozzá kellett szoknom, hogy én vagyok az egyedüli lány. És ráadásul a legfiatalabb is.”



“Lényegében a mienk az első generáció, ahol nők is kaphatnak fizetést (a gördeszkázásért)… Meg akarom mutatni, hogy mi is képesek vagyunk arra, amit a srácok csinálnak (a gördeszkával).”



“Elkezdtünk (gördeszkás) videójátékokkal játszani, és emékszem, hogy ott láttam először Elissa Steamer-t. Ő volt az első és egyetlen női deszkás, akit láttam. Nem kellett (a videójátékban) hosszú, rózsaszín hajú, rózsaszín deszkás fiúkat összeállítanom. Adott volt egy lány is!”



“Amikor egy trükkért harcolsz, az egyfajta élet-halál harc. Ha elképzelek egy trükköt és anélkül adom be, hogy estem volna, vagy szenvedtem volna vele, vagy túl hamar bejön, majdhogynem úgy érzem, hogy az egy haszontalan trükk.”


fotók: Andrew Peters

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük